KARTUNDOBOZ

Ez a blog a kartundoboz.blogspot.com duplikációja.

Friss topikok

Linkblog

szimpózion

2008.09.27. 10:20 | kartunboj | Szólj hozzá!

A symposion a régi görögöknél a lakomák utáni magvas társalgást jelentette. Ez mára kiürült. A szimpózion szinonímája az üres szócséplés, a locsogás lett. Tartottunk egy párat mi is szinte már kötelező jelleggel a nagy tavaszi karikatúra seregszemlék után. A szavak tartalmukat vesztve peregtek le a falakról, mint a mirelitborsó. Tizenöt éve, hogy Japánban képviseltem az országot egy ilyen nemzetközi szószóráson. A japánok imádják a "symposium"-ot (sic). A végén megajándékoztak egy korábbi esemény katalógusával.

 

A karikatúra fesztivál témája a nemzet határok voltak. A katalógusban viszont szerepelt a szimpózion jegyzőkönyve is. A minket érdeklő részt beszkenneltem, és az angolul tudók a képre kattintva elolvashatják. Részemről ehhez nem kívánok semmit hozzáfűzni.

 

Ennek a nemzetközi pályázatnak egyetlen magyar résztvevője volt, aki a rajzával képviselte Magyarországot.
Leho sajnos korán eltávozott közűlünk. Halála után a kollégák a Hócipőben egy emlékoldallal tisztelegtek neki.

Címkék: karikatúra symposion leho

A bejegyzés trackback címe:

https://kartunboj.blog.hu/api/trackback/id/tr12684132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása